هدف روان درمانی چیست؟ روان درمانی به چه منظوری انجام میشود؟
علم روانشناسی به بخشهای مختلفی تقسیم میشود که هر یک از بخشهای تشکیل دهنده آن به منظور اهداف مشخصی مورد استفاده قرار میگیرد؛ یکی از بخشهای روانشناسی برای درمان مشکلات و بیماریهای روانی انسان، حوزه روان درمانی است که در کلینیک روانشناسی راه آرامش در کرج به بررسی آن خواهیم پرداخت.
هدف روان درمانی چیست؟
روان درمانی در واقع به تکنیکی گفته میشود که در آن فرد متخصص با بهره گرفتن از علم روانشناسی به افراد کمک میکند تا سلامتی ذهن و روان داشته باشند.
اصلیترین هدف روان درمانی برطرف کردن مشکلات ذهنی و روانی است که اکثر مردم جامعه با آنها دست و پنجه نرم میکنند و این مشکلات و بیماریها با علائم مخصوصی همراه هستند که پزشک با تشخیص آنها میتواند مراحل و جلسات روان درمانی را آغاز کند.
اصلیترین هدف روان درمانی را میتوان به برطرف کردن مشکلاتی از قبیل زیر اختصاص داد:
- برطرف کردن بیماری وسواس
- درمان استرس در افراد
- بررسی وضعیت افسردگی و ریشه کن کردن آن در فرد
- درمان اختلالات عاطفی و احساسی
- برطرف کردن اختلالات هیجانی
- برطرف کردن مشکلات شخصیتی
- درمان اختلالات دو قطبی
- بررسی ناهنجاریهای رفتاری و درمان آنها
در رابطه با هدف روان درمانی میتوانیم به این شکل نیز بیان کنیم که هدف از انجام این کمک کردن به اشخاص برای از بین بردن ویژگیهای بد اخلاقی آنها است که این ویژگیها به خودشان و یا اطرافیان آنها آسیب وارد میکند و به عنوان یک رفتار آسیب پذیر شناخته میشود.
از طرف دیگر روان درمانگر با بررسی مشکلات فرد و برطرف کردن ویژگیهای منفی اخلاقی او، به بیمار کمک میکند تا ویژگیهای مثبت شخصیتی خود را بیشتر ارتقا دهد و احساس پوچ بودن نکند.
با انجام روان درمانی نه تنها خود شخص زندگی بهتر و ایده آل تری را تجربه میکند، بلکه اطرافیان او نیز در شرایط مناسبتری قرار میگیرند.
انواع روشهای روان درمانی و هدف از انجام آنها
روان درمانی با روشهای مختلفی انجام میشود که هر یک از آنها هدف مخصوص به خود را دارند و به شرح زیر هستند:
رفتار درمانی شناختی
این روش مختص به کسانی است که دارای یک نگرش غیر واقعی نسبت به خود و جهان هستند و پیرو روشهای فکری نا صحیحی هستند.
هدف روان درمانی در این روش اصلاح طرز فکر بیمار و سوق دادن او به جهتهای صحیح است تا شخص از افکار غیر واقعی خود دست بردارد و افکار واقعی را دنبال کند.
روانکاوی
روانکاری یکی دیگر از تکنیکهای روان درمانی است که در آن محرکهایی تحت بررسی قرار میگیرند که در زیربنای افراد قرار گرفتهاند و سپس پزشک با تشخیص این محرکها به بیمار کمک میکند که روند درمانی خود را آغاز کند و مشکلاتی که بر روی روند عاطفی و احساسی او تأثیر گذاشتهاند، را از بین ببرد.
روان پویشی
روان پویشی از دیگر روشهای روان درمانی است که هدف از آن پی بردن به احساسات ناخودآگاه فرد و بررسی آنها است.
تعداد جلسات روان درمانی چه قدر است؟
در خصوص تعداد جلسات مورد نیاز برای مشاوره روان درمانی در کرج باید آگاه باشید که تعداد این جلسات به هدف روان درمانی بستگی دارد و بر اساس آن و در نظر گرفتن وضعیت افراد متفاوت خواهد بود.
در نتیجه نباید از پزشک انتظار داشته باشید که تعداد جلسات مشخصی را از ابتدا به شما اعلام کند و یا در ابتدای کار آنها را تعیین نماید.
اغلب کسانی که از روان درمان گر کمک میگیرند، نیاز دارند تا در حدود یک الی دو سال به صورت مداوم از جلسات روان درمانگری استفاده کنند تا به بهبودی برسند و باید بدانید که برطرف شدن و درمان بیماریهای روانی و روحی زمان بر تر از بیماریهای دیگر در بدن انسان خواهد بود.
کلام پایانی
هدف روان درمانی برای بیماران مختلف یکسان نیست و هر کسی بر اساس شرایط و مشکل و بیماری موجود بر اساس هدف خاصی از این روش استفاده میکند.در واقع باید پزشک تعیین کند که بیمار بر اساس کدام هدف به روان درمانی نیاز دارد و سپس در جهت درمان او برآید.
چنانچه میخواهید در کرج جلسات روان درمانی را آغاز کنید به یاد داشته باشید که در ابتدا کلینیک روانشناسی معتبری را انتخاب کنید و سپس به آن مراجعه نمایید. علاوه بر آن لازم است تا جلسات را به صورت مداوم و مرتب طی کنید تا دوره درمان کامل شود.
برای رزرو نوبت دهی خود میتوانید با کارشناسان ما در کلینیک روانشناسی راه آرامش در ارتباط باشید.