بنر متحرک سایت

9 روش مهم و کاربردی برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان، نوجوان خود را تشویق کنید تا خودش را باور کند و پتانسیل کامل خود را بشناسد.

نوجوانی تغییرات جسمی، فیزیولوژیکی، عاطفی و اجتماعی متعددی را در نوجوانان به همراه دارد. گاهی اوقات، این تغییرات می‌تواند کاملاً طاقت فرسا و گیج کننده باشد، زمانی که والدین باید روی ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان کار کنند.

ایجاد اعتماد به نفس برای کمک به نوجوانان برای دستیابی به اهداف، ایجاد روابط بهتر و انعطاف پذیر شدن در برابر چالش‌ها ضروری است. والدین نقش بسزایی در تعیین شخصیت فرزندان خود دارند.

اعمال و گفتار آنها کودکان را به راه راست هدایت می‌کند؛ بنابراین، شما باید همیشه از نوجوانان خود حمایت کنید، به آنها احترام بگذارید، از آنها قدردانی کنید و آنها را به خوش بین بودن تشویق کنید.

این مقاله از کلینیک روانشناسی راه آرامش را بخوانید تا در مورد اهمیت افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان و نحوه کمک به آنها در دستیابی به آن بیشتر بدانید.

اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به خود برای تصدیق و اعتماد به توانایی‌ها و مهارت‌های خود و داشتن حس کنترل در زندگی، اعتماد به نفس است. وقتی فردی اعتماد به نفس دارد:

  • این بر نحوه عمل فرد در جمع تأثیر می‌گذارد
  • در نحوه رفتار فرد منعکس می‌شود
  • شخصیت کلی آنها را تقویت می‌کند
  • ضریب شادی فرد را بالا می‌برد

چرا افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان ضروری است؟

اعتماد به نفس به نوجوان توانایی رویارویی با زندگی، چالش‌ها، عدم اطمینان و حتی مقابله با ناامیدی‌ها، فراز و نشیب‌های زندگی را بهتر می‌دهد.

چرا افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان ضروری است؟

افزایش اعتماد به نفس به نوجوانان به آنها کمک می‌کند تا پیوندها و روابط بهتری با همسالان، دوستان و خانواده ایجاد کنند و آنها را شاد و از نظر ذهنی قوی کند.

این به آنها کمک می‌کند تا تصمیمات ایمن و خوب اتخاذ کنند و از افراد و موقعیت‌هایی که ممکن است به هر طریقی به آنها آسیب برساند دوری کنند. علاوه بر اینها، چنین نوجوانانی به احتمال زیاد قاطع، مثبت و مشتاق هستند.

اهمیت و نقش والدین در افزایش اعتماد به نفس نوجوانان

در میان همه افراد، والدین در ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان از همه مهم‌تر هستند. حمایت شما در ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان می‌تواند کمک زیادی به شکل گیری شخصیت آنها کند.

اعمال و گفتار شما بیشترین تأثیر را بر نوجوان شما دارد. احساس شما نسبت به آنها و اینکه چگونه آنها را نسبت به خودشان احساس می‌کنید مستقیماً بر سطح اعتماد به نفس آنها تأثیر می‌گذارد. نحوه رفتار شما با آنها نیز معیاری را در مورد نحوه رفتار دیگران با نوجوان شما تعیین می‌کند.

البته در مقالات گذشته در رابطه با نکات روانشناسی نوجوانان به صورت کامل و مفصل صحبت کرده‌ایم که برای مطالعه این مقاله می‌توانید به وبلاگ سایت کلینیک روانشناسی راه آرامش مراجعه کنید.

[irp posts=”1491″]

8 نکته مهم در مورد چگونگی افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

نوجوانی زمانی است که کودک را به یک بزرگسال تبدیل می‌کنند. این یک فرایند حساس است که فقط والدین ابزار (مانند صبر و شجاعت) را دارند؛ بنابراین، در اینجا برخی از نکات مؤثر در افزایش اعتماد به نفس نوجوانان شما آورده شده است.

8 نکته مهم در مورد چگونگی افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

احترام بگذارید

فراموش نکنید، نوجوان شما دیگر کودک نیست و تقریباً بالغ است و به همین دلیل، مانند هر بزرگسال دیگری سزاوار احترام است.

وقتی نوجوان خود را خطاب می‌کنید، همیشه احترام بگذارید. اجازه ندهید تحقیر یا تحقیر در لحن شما ظاهر شود!

همیشه با مشکلات و ترس‌های آنها با اهمیت برخورد کنید. هرگز ترس‌های نوجوان خود را به عنوان یک نگرانی دوران کودکی دور نکنید.

اغلب تمجید کنید

شما باید اغلب نوجوان خود را تحسین کنید. با تعارفات خود سخاوتمند باشید. وقتی نوجوان خود را به خاطر کار خوبی که انجام داده است تحسین می‌کنید، اعتماد به نفس نوجوانان را افزایش می‌دهد. آنها را تشویق می‌کند که دفعه بعد حتی بهتر عمل کنند.

برای افزایش اعتماد به نفس نوجوانان اغلب تمجید کنید

همیشه خود را ابراز کنید و به آنها بگویید که چقدر از داشتن آنها به عنوان فرزند خود احساس خوبی و افتخار می‌کنید.

برای افزایش اعتماد به نفس نوجوانان از انتقاد بپرهیزید

سعی کنید تا جایی که می‌توانید از انتقاد کردن خودداری کنید. انتقاد می‌تواند برای اعتماد به نفس نوجوان شما مضر باشد.

اگر چیزی را که نوجوانتان را درگیر می‌کند موافق نیستید یا دوست ندارید، وقت بگذارید و با او بنشینید و درباره آن صحبت کنید.

نوجوانان اغلب انتقاد را به عنوان تمسخر یا شرم تلقی می‌کنند، اما در مواقعی که انتقاد اجتناب ناپذیر است، مراقب لحن خود باشید.

فعالیت‌های فوق برنامه را تشویق کنید

اجازه دهید نوجوان شما سرگرمی‌های خود را دنبال کند. فعالیت‌های فوق برنامه فرصت‌های خوبی برای یادگیری در مورد موفقیت، شکست، چالش‌ها هستند و اعتماد به نفس نوجوانان شما را افزایش می‌دهند.

برای افزایش اعتماد به نفس نوجوانان آن ها را به فعالیت‌های فوق برنامه را تشویق کنید

این فعالیت‌ها روحیه تیمی مثبتی را در نوجوان شما ایجاد می‌کند و به آنها کمک می‌کند تا در مورد کار با یکدیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک بیاموزند.

به آنها بیاموزید که ظاهر مهم نیست

بیشتر نوجوانان تحت فشار همسالان قرار می‌گیرند. برای آنها ظاهر بسیار مهم است. آنها هوس می‌کنند که شبیه مدل‌ها و افراد مشهور به نظر برسند، و ناتوانی در انجام این کار افزایش اعتماد به نفس نوجوانان را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.

روی نقاط قوت آنها تمرکز کنید

به نوجوان خود بگویید که باید بیشتر روی نقاط قوت تمرکز کند. هرگز نوجوان خود را با همسالان، دوستان، خواهر و برادرها و وابستگان خود مقایسه نکنید.

نوجوان شما باید بداند که چگونه نوجوانان و افراد دیگر نقاط قوت مختلفی را متفاوتی دارند. مقایسه باعث ایجاد رقابت می‌شود.

روی نقاط قوت آنها تمرکز کنید

به نوجوان خود بفهمانید که تنها رقابت آنها با خودشان است و بهترین راه برای انجام بهتر، تمرکز بر نقاط قوت است که این باعث افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان خواهد شد.

به دنبال مشاوره حرفه‌ای باشید

اگر نوجوان شما از کمبود شدید اعتماد به نفس رنج می‌برد که شروع به تأثیرگذاری بر زندگی تحصیلی و یا اجتماعی او کرده است، ممکن است به مشاوره و روانشناسی نوجوانان نیاز داشته باشید.

در ابتدا، می‌توانید مشاوره خانواده را با بستگان مورد علاقه نوجوان خود امتحان کنید. اگر موارد فوق جواب نداد، بهتر است به دنبال کمک حرفه‌ای باشید که می‌تواند به کشف مشکل واقعی پشت این کمبود کمک کند و به نوجوان شما کمک کند تا از آن خلاص شود.

پشتیبان و سیستم حمایتی نوجوان خود باشید

احتمالاً حتی متوجه نمی‌شوید که حرکات کوچک و کارهای کوچکی که در زندگی معمولی می‌گویید و انجام می‌دهید چگونه اعتماد به نفس نوجوانان شما را افزایش می‌دهد. نوجوان شما باید بداند که شما همیشه در کنار او هستید، مهم نیست چه باشد.

پشتیبان و سیستم حمایتی نوجوان خود باشید

حمایت شما می‌تواند به عنوان یک کاتالیزور در مورد اعتماد به نفس نوجوان شما عمل کند. لحظه‌ای که نوجوان شما بداند کسی را دارد که به او تکیه کند و به او بازگردد، می‌تواند با اعتماد به نفس و قدرت بیشتری با زندگی خود روبرو شود.

[irp posts=”1409″]

نتیجه گیری

تغییرات متعدد جسمی، روانی، عاطفی و هورمونی در نوجوانی ممکن است بر افزایش اعتماد به نفس نوجوانان تأثیر بگذارد. اعتماد به نفس یک ویژگی ضروری برای نوجوانان است، زیرا به آنها کمک می‌کند تا در تحصیلات خود به موفقیت برسند و به آنها کمک می‌کند دوست پیدا کنند و یک زندگی اجتماعی پر جنب و جوش داشته باشند.

والدین نقش اساسی در ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان دارند. قدردانی از آنها، پرهیز از انتقادات مخرب، آموزش اهمیت زیبایی درونی به آنها، تمرکز بر نقاط قوت آنها و ارائه کمک حرفه‌ای در صورت نیاز از جمله راه‌هایی است که والدین می‌توانند به افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان خود کمک کنند.

برای راهنمایی بیشتر در زمینه مشاوره نوجوانان و مشاوره خانواده با کارشناسان کلینیک روانشناسی راه آرامش در ارتباط باشید.

چه چیزی باعث کاهش عزت نفس در نوجوان می‌شود؟

آسیب‌های دوران کودکی مانند آزار عاطفی، جسمی یا جنسی، بیماری شدید، بلایا و غم و اندوه می‌تواند باعث کاهش عزت نفس در کودکان شود. این تجارب ناخوشایند باعث می‌شود کودک بفهمد که هیچ چیز در اطراف او خوب نیست.

آیا اعتماد به نفس پایین یک مسئله سلامت روان است؟

اعتماد به نفس پایین یا عزت نفس پایین به تنهایی مشکلی برای سلامت روان نیست. با این حال، می‌تواند ارتباط نزدیکی با مسائل مختلف سلامت روان، از جمله مسائل سلامت روان درازمدت مانند اضطراب و افسردگی داشته باشد که می‌تواند بر عزت نفس فرد تأثیر منفی بگذارد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *