بنر متحرک سایت

دلایل تیک در کوکان چیست؟

دلایل تیک در کودکان

پلک زدن مکرر چشم، بالا انداختن شانه‌ها، خرناس کشیدن، پاک کردن مکرر گلو یا صدای کنترل نشده و … همه اینها علائم تیک هستند. برای والدین دیدن این نوع از تیک در کودکان می‌تواند نگران کننده باشد، اما علت تیک در فرزندان چیست.

همچنین احتمالاً سؤالات زیادی در سر شما وجود دارد: آیا فرزند من تشنج دارد؟ دلیلش چه چیزی است؟ باید به دکتر مراجعه کنم؟ آیا آنها برای همیشه این تیک را خواهند داشت؟

این سؤالات کاملاً طبیعی است. در کل تیک‌ها به طور باورنکردنی رایج هستند، از هر پنج کودک، یک کودک در طول سال‌های تحصیلی خود دچار تیک می‌شود، و بیشتر تیک‌ها در کمتر از یک سال خود به خود از بین می‌روند، معمولاً حتی کوتاه‌تر.

در این مقاله از وب سایت رسمی کلینیک روانشناسی راه آرامش به این موضوع مهم خواهیم پرداخت.

تیک دقیقاً چیست؟

تیک‌ها حرکات یا صداهای ناگهانی، کوتاه و کلیشه‌ای هستند. اگرچه آنها غیرارادی هستند، اما کودکان چیزی را گزارش می‌کنند که به آن «اصرار پیش‌آگاهی» برای انجام تیک گفته می‌شود و پس از انجام آن احساس رهایی از تنش می‌کنند.

تیک در کودکان چیست

اگر کودک بتواند روی حرکت تمرکز کند، ممکن است بتواند آن را برای مدت کوتاهی این نوع از تیک را کنترل کند، اما بعضی از تیک‌ها می‌توانند در کودکان ادامه دار باشند.

آیا تیک‌ها با سندرم تورت مرتبط هستند؟

بیشتر تیک‌ها خود به خود از بین می‌روند، تیک‌هایی که در کمتر از یک سال از بین می‌روند به عنوان تیک‌های گذرا شناخته می‌شوند، به این معنی که آنها فقط موقتی هستند.

زمانی که بیمار بیش از یک سال هم تیک‌های صوتی و هم تیک‌های حرکتی داشته باشد، به عنوان سندرم تورت شناخته می‌شود.

این مطلب را هم بخوانید:
پیشگیری و مدیریت ناتوانی ذهنی

دلایل ایجاد تیک در کودکان

چه چیزی باعث تیک می‌شود؟ آیا اقدامات پیشگیرانه‌ای وجود دارد؟

متأسفانه، هیچ راهی برای جلوگیری از دلایل تیک در کودکان وجود ندارد. تیک‌ها معمولاً از 5 تا 10 سالگی ظاهر می‌شوند و ما به طور کامل علت آن را نمی‌دانیم.

با این حال، اعتقاد بر این است که تغییرات عصبی شیمیایی در نورون‌هایی وجود دارد که دوپامین و سروتونین تولید می‌کنند و بر چندین بخش از مغز از جمله تالاموس، قشر مغز و مخطط تأثیر می‌گذارند.

نحوه درمان تیک در کودکان

بهترین راه برای مدیریت تیک در کودکان، نادیده گرفتن آن است. اغلب خانواده‌ها بیشتر از خود کودک از تیک آزار می‌دهند. وقتی توجه را به تیک جلب می‌کنید، می‌تواند اضطراب کودک را تشدید کند و اضطراب می‌تواند تیک‌ها را بدتر کند.

متخصصان کلینیک روانشناسی راه آرامش توصیه می‌کنند برای کمک به کاهش اضطراب یا استرس، تمرینات تنفسی را با کودک انجام دهید.

نحوه درمان تیک در کودکان

والدین همچنین باید از تأثیر عاطفی این امر بر عزت نفس کودک آگاه باشند. مهم است که مطمئن شوید کودک از این طریق احساس حمایت می‌کند، به ویژه زمانی که در سن مدرسه است. به آنها اطمینان دهید که همه چیز خوب است و نیازی به خودآگاهی نیست.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کنم؟

والدین همیشه باید نگرانی‌های خود را با پزشک اطفال خود در میان بگذارند، او می‌تواند بیشتر ارزیابی کند که آیا این علامت تیک است یا چیزی متفاوت است.

تیک‌ها معمولاً بر اساس علائمی که والدین یا کودک توصیف می‌کنند تشخیص داده می‌شوند و متخصص اطفال به طور کلی می‌تواند تیک را تشخیص دهد. معمولاً هیچ آزمایش دیگری لازم نیست.

این مطلب را هم بخوانید:
اختلال استرس حاد و درمان آن

اگر تشخیص واضح نباشد، تیک‌ها باعث آزار کودک، ایجاد درد یا اختلال قابل توجه در یادگیری شوند، توصیه می‌کنیم کودک توسط یک متخصص مغز و اعصاب ارزیابی شود.

همچنین، اگر حرکات غیرطبیعی یا نگرانی دیگری در معاینه عصبی وجود داشته باشد، این نیز قطعاً دلیلی برای بررسی بیشتر با متخصص مغز و اعصاب است.

اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD)، اضطراب و اختلال وسواس فکری اجباری (OCD) می‌تواند در کودکان مبتلا به تیک، و به طور خاص آنهایی که سندرم تورت دارند، رخ دهد.

چه گزینه‌های درمانی برای فرزندم در دسترس است؟

در بیشتر مواقع درمان لازم نیست. گزینه‌های مؤثر رفتاری و دارویی وجود دارد، ما واقعاً فقط زمانی درمان را در نظر می‌گیریم که تیک فعالیت‌های روزانه را مختل کند، مانند ایجاد درد یا مشکلات یادگیری.

گزینه های درمان تیک در کودکان

یک نوع درمان به نام درمان معکوس عادت وجود دارد که به کودک یاد می‌دهد چگونه تیک‌ها را برطرف کند. این اساساً کودک را برای انجام یک پاسخ رقابتی آموزش می‌دهد که در نهایت می‌تواند حرکت تیک را خنثی کند.

نتیجه گیری

اگر کودکان شما نیز از تیک رنج می‌برند می‌توانید به کلینیک راه آرانش در مهرشهر کرج مراجعه کنید و زمان مشاوره دریافت کنید تا با پزشک مورد نظر خود در رابط با این موضوع مشورت بگیرید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان کلینیک روانشناسی راه آرامش در ارتباط باشید.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

آخرین نوشته ها

مشاوره فردی و خودشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *