بنر متحرک سایت

تمام نکاتی که برای درمان اختلال دوقطبی باید آن‌ها را بدانید

درمان دوقطبی

هدف درمان دوقطبی این است که علائم شما را مدیریت کند و شما را بدون دارو نگه دارد. کنترل اختلالات دوقطبی به کاهش دوره‌های شیدایی و افسردگی کمک می‌کند و از بازگشت این بیماری جلوگیری می‌کند. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت، پس همچنان تا انتهای این مقاله از کلینیک روانشناسی راه آرامش همراه ما باشید.

درمان دوقطبی ترکیبی از چندین رویکرد از جمله دارو درمانی و روان درمانی است که با هدف کنترل اختلال دوقطبی انجام می‌شود. بسیاری از درمان‌های دوقطبی وجود دارد که سال‌ها مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. با این حال، اکثر پزشکان حداقل دو رویکرد را در برنامه درمانی خود ترکیب می‌کنند تا به بهترین نتایج دست یابند.

افسردگی دوقطبی یک بیماری قابل کنترل، اما جدی است. علائم افسردگی دوقطبی شامل نوسانات خلقی، انرژی کم و احساس ناامیدی و بی ارزشی است. این احساسات می‌توانند بلند شدن از رختخواب، رفتن به محل کار یا مدرسه و انجام کارهای روزمره را دشوار کنند.

این مطلب را هم بخوانید:
مشاوره روان درمانی در کرج

درمان دوقطبی چیست؟

دوقطبی نوعی بیماری قابل کنترل است که به افراد مبتلا به دوقطبی کمک می‌کند تا خلق و خوی خود را تثبیت کنند که این شامل مواردی مانند داروها و مشاوره می‌شود. می‌توان گفت اختلال دوقطبی با ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی قابل کنترل است.

درمان دوقطبی چیست؟

یا به عبارتی دیگر کنترل اختلال دوقطبی شکلی از درمان است که برای کنترل افرادی که دارای تشخیص اختلال دوقطبی هستند، استفاده می‌شود.

آیا بیماری دوقطبی قابل درمان است؟

اختلال دوقطبی یک بیماری پیچیده است که کنترل و مدیریت آن دشوار است، اما می‌توان آن را از طریق درمان‌های مختلف مدیریت کرد.

آیا بیماری دوقطبی قابل درمان است؟

به عبارتی دیگر بیماری دوقطبی یک بیماری روانی مزمن است، بنابراین هرگز به طور کامل از بین نمی‌رود، اما با کنترل و حمایت، اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی می‌توانند با موفقیت علائم را کنترل کنند و زندگی رضایت بخشی داشته باشند.

از کجا بفهمم بیماری دوقطبی دارم

اختلال دوقطبی یک وضعیت سلامت روان است که می‌تواند باعث تغییرات شدید در خلق و خو، انرژی، سطح فعالیت و توانایی انجام کارهای روزمره شود. به راحتی با سایر شرایط سلامتی اشتباه گرفته می شود، اما اگر علائم اختلال دوقطبی را تجربه می‌کنید، باید سریع کمک بگیرید.

از کجا بفهمم بیماری دوقطبی دارم

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی است که باعث تغییرات خلقی رنگی از افسردگی به شیدایی می‌شود. علائم افسردگی شیدایی بسیار واضح است، اما بسیاری از اوقات افرادی که از آن رنج می‌برند، از ابتلای خود به این اختلال غافل هستند که علائم آن شامل موارد زیر است:

  • افسردگی
  • هیپومانیا (کمتر شدید از شیدایی) یا “قسمت‌های مختلط” (هم افسردگی و هم شیدایی به طور همزمان)
  • اختلال عاطفی فصلی (SAD)
  • شیدایی
  • افزایش میل جنسی
  • احساس غیرمعمول “بالا”، پرانرژی، پرحرف، اعتماد به نفس بیش از حد یا تحریک پذیر
  • تجربه افکار یا ایده‌های مسابقه‌ای (افکار مسابقه‌ای) که به سرعت می‌آیند و می‌روند (“فرار ایده‌ها”) که ممکن است حواس شما را از کارهای روزانه منحرف کند یا باعث ایجاد مشکل در تمرکز یا پیگیری افکارتان شود.
  • داشتن مشکل در خواب (بی خوابی) و یا احساس خواب آلودگی غیرعادی در طول روز (هیپرخوابی)

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان این علائم را تجربه کرده باشید، ممکن است دچار اختلال دوقطبی شده باشید و برای کنترل و درمان آن باید اقدام کنید.

تاثیر اختلال دوقطبی بر مغز

حال به بررسی اثرات اختلال دوقطبی بر مغز می‌پردازدیم. اختلال دوقطبی، مانند بسیاری از بیماری‌های روانی، یک بیماری عصبی پیچیده است که می‌تواند تقریباً همه جنبه‌های زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد.

مغز اندام قابل توجهی است. هر فکر و عمل شما را هماهنگ می‌کند، اما وقتی مشکلی در آن اندام پیش بیاید، ممکن است شروع به کارکرد نادرست کند.

این دقیقاً همان چیزی است که در اختلال دوقطبی اتفاق می‌افتد، اما پس چگونه بر مغز تاثیر می‌گذارد؟

مطالعات متعدد نشان داده است که تأثیر اختلال دوقطبی بر روی مغز بر چندین ناحیه مغز تاثیر می‌گذارد. مطالعات تفاوت‌های قابل توجهی در حجم ماده خاکستری، یکپارچگی ماده سفید و اندازه هیپوکامپ بین بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی و افراد سالم پیدا کرده است.

تاثیر اختلال دوقطبی بر مغز

اختلال دوقطبی می‌تواند اثرات مختلفی بر مغز داشته باشد. از جمله تغییر در تفکر، حافظه و توجه در طول زمان و در برخی موارد، این تغییرات ممکن است دائمی باشند.

همانطور که می‌دانید مغز یک عضو بسیار پیچیده است که وظایف بسیاری را بر عهده دارد. مغز رفتار و افکار را تنظیم می‌کند و همچنین سایر عملکردهای بدن مانند تنفس، جریان خون، ضربان قلب و هضم را کنترل می‌کند.

بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اضطراب یا اختلال دوقطبی اغلب عملکرد مغز را تغییر می‌دهند. این اختلالات رفتاری با زندگی روزمره و توانایی فرد برای عملکرد عادی در جامعه تداخل دارد.

این مطلب را هم بخوانید:
اختلال اضطراب بیماری (هیپوکندری) چیست؟

در آخر

نباید در مبارزه با درمان اختلال دوقطبی احساس تنهایی کنید. از طریق درمان و خودمراقبتی مناسب، بسیاری از افراد با این شرایط زندگی پربار و رضایت بخشی دارند.

به یاد داشته باشید، همیشه امید و کمکی در دسترس بیمار است که مایل است برای بهبودی تلاش کند، پس همین حالا برای مشاوره و راهنمایی بیشتر با کارشناسان کلینیک روانشناسی راه آرامش در ارتباط باشید.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

آخرین نوشته ها

مشاوره فردی و خودشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *