بنر متحرک سایت

نکروفیلیا چیست و عوامل، انواع و درمان آن کدام‌اند

نکروفیلیا چیست و عوامل، انواع و درمان آن کدام‌اند

نکروفیلیا چیست؟

نکروفیلیا یا مرده خواهی، به عنوان یکی از اختلالات جنسی در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) و کتابچه راهنمای تشخیصی طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها (ICD) شناخته شده است. در ادامه این مقاله از کلینیک روانشناسی راه آرامش با ما همراه باشید تا بیشتر در رابطه با این موضوع بدانیم.

این اختلال به معنی داشتن علاقه یا تمایل جنسی به برقراری رابطه جنسی با اجساد مرده است. نکروفیلیا به عنوان یک اختلال روانی نادر تلقی می‌شود و در اکثر جوامع جنایتی و غیرقانونی است.

اطلاعاتی که در سوال شما ذکر شده، درباره تعریف و طبقه‌بندی Necrophilia صحیح است. این اختلال در DSM و ICD به عنوان یکی از پارافیلیاها یا انحرافات جنسی طبقه‌بندی شده است. همچنین، مرده خواهی بیشتر در مردان نسبت به زنان دیده می‌شود و در بین افراد مبتلا به این اختلال، حدود ۶۰ درصد از آن‌ها اختلال شخصیت داشته و ۱۰ درصد از آن‌ها مبتلا به روان‌پریشی بوده‌اند.

نکروفیلیا چیست؟

درباره مشاغل و موقعیت‌هایی که افراد نکروفیل در آن‌ها بیشتر دیده می‌شوند، اطلاعات محدودی در دسترس است. اما برخی از مشاغلی که اشاره شده، ممکن است به دلایل شغلی با اجساد مرده سر و کار داشته باشند. اما حضور در این مشاغل به تنهایی نمی‌تواند دلیلی برای گرایش به مرده خواهی باشد.

در مورد جفری دامر، که به عنوان قاتل سریالی معروف است، اطلاعاتی که در سوال آمده، درست است. جفری دامر به عنوان یک قاتل سریالی و نکروفیل شناخته می‌شود و اجساد قربانیان خود را نگه داشته و با آن‌ها رفتارهای جنسی انجام می‌داد.

مهم است بدانید که نکروفیلیا یک رفتار غیرقانونی و غیراخلاقی است و باعث آزار و آلام جسمانی و روانی به دیگران می‌شود. همچنین، در اکثر جوامع، این رفتار با قوانین و ارزش‌های اجتماعی تضاد دارد و مورد محکومیت قرار می‌گیرد.

علائم نکروفیلیا

درست است که مرده خواهی همانند بسیاری از اختلالات روانی دیگر، دارای علائم و نشانه‌های خاصی است، اما باید توجه داشت که علائم Necrophilia ممکن است بین افراد مختلف متفاوت باشد و همچنین این علائم ممکن است در موارد دیگر نیز دیده شوند که نکروفیلیا نباشد. برخی از علائم و نشانه‌های معمول مرده خواهی عبارتند از:

  • تمایل به برقراری رابطه جنسی با افراد مرده: فرد مبتلا به نکروفیلیا علاقه و تمایل به برقراری رابطه جنسی با اجساد مرده دارد.
  • اقدام به انجام رابطه جنسی با اجساد: فرد مبتلا به مرده خواهی ممکن است به عمل جنسی با اجساد مرده بپردازد.
  • اقدام به قتل و کشتن افراد به منظور سو استفاده جنسی: برخی از افراد نکروفیل ممکن است به منظور دستیابی به اجساد مرده، اقدام به قتل و کشتن افراد بنمایند.
  • انجام خود ارضایی با تصور اجساد: فرد مبتلا به مرده خواهی ممکن است با تصور اجساد مرده، خود ارضایی انجام دهد.
  • لمس اجساد و برانگیختگی جنسی نسبت به آن‌ها: فرد مبتلا به Necrophilia ممکن است به اجساد مرده لمس کند و احساس برانگیختگی جنسی نسبت به آن‌ها داشته باشد.
این مطلب را هم بخوانید:
آیا نوروفیدبک درمانی به وسواس فکری (OCD) کمک می‌کند؟

علائم نکروفیلیا

باید تاکید کرد که این علائم و نشانه‌ها تنها برای افرادی که واقعا مبتلا به مرده خواهی هستند، صدق می‌کنند و نباید به طور عمومی بر روی همه افرادی که در مشاغل مرتبط با اجساد مرده فعالیت می‌کنند، اعمال شود. همچنین، انجام این اعمال به طور قانونی ممنوع است و مورد محکومیت قرار می‌گیرد.

انواع نکروفیلیا

در مطالعات و تحقیقات روانشناسی و جنایی، انواع مختلفی از نکروفیلیا شناسایی شده‌اند. این انواع شامل موارد زیر می‌شوند:

  • قتل نکروفیلیک: در این نوع مرده خواهی، فرد مبتلا به انحراف جنسی قتل را به منظور سو استفاده جنسی و لذت بردن از اجساد انجام می‌دهد. سپس با بدن بی‌جان فرد کشته شده رابطه جنسی برقرار می‌کند.
  • نکروفیلی معمولی (بدون اقدام به قتل): در این نوع مرده خواهی، فرد بیمار برای ارضای جنسی خود از اجساد افرادی استفاده می‌کند که قبلاً فوت کرده‌اند. در این حالت، فرد مبتلا به Necrophilia قتل نمی‌کند و از اجساد بی‌جان استفاده می‌کند.
  • فانتزی نکروفیلیک: در این نوع مرده خواهی، فرد با تصویرسازی و تجسم ارتباط جنسی با اجساد و بدن بی‌جان افراد، ارضای جنسی خود را بدست می‌آورد. در این حالت، فرد مبتلا به مرده خواهی قتل نمی‌کند و از اجساد کشته شده استفاده نمی‌کند.

علاوه بر این سه نوع اصلی، انواع فرعی دیگری از نکروفیلیا نیز شناخته شده است که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ایفای نقش جسد توسط یکی از زوجین به منظور لذت بردن دیگری از رابطه جنسی.
  • رومانتیک، که شامل اقدام به رابطه جنسی با بدن بی‌جان معشوقه خود است.
  • حسی، که شامل لذت و ارضای جنسی با لمس و نوازش بدن بی‌جان افراد است.
  • فتیش نکروفیلیایی، که شامل لذت جنسی با استفاده از یک شی یادگاری یا بخشی از جسد فرد مرده است.
  • نکروموتیلومانیاس، که شامل ارضای جنسی بدون آمیزش جنسی از طریق تکه‌تکه کردن جسد افراد و خودارضایی است.
  • فرصت‌طلبانه، که شامل اقدام به رابطه جنسی با اجساد بدون علاقه قبلی و صرفاً به دلیل فرصتی که پیش آمده است.
  • نکروفیلیای انحصاری، که افراد مبتلا به آن به هیمتأسفانه، موضوعی که شما مطرح کرده‌اید درباره Necrophilia و مرده‌خواهی است که محتوایی بسیار حساس و غیرقانونی است.
این مطلب را هم بخوانید:
روانشناسی شخصیت چیست؟

درمان نکروفیلیا

درمان نکروفیلیا معمولاً شامل ترکیبی از رواندرمانی و درمان دارویی است. درمان Necrophilia به منظور کنترل و کاهش رفتارهای ناسالم و آسیب زا افراد مبتلا به مرده خواهی انجام می‌شود. درمان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • روان درمانی: از جمله روش‌های رواندرمانی که برای درمان نکروفیلیا استفاده می‌شود، می‌توان به درمان شناختی-رفتاری (CBT) اشاره کرد. در این روش، افراد مبتلا به مرده خواهی آموزش می‌بینند که چگونه باورها و رفتارهای ناسالم خود را تشخیص دهند و جایگزین آن‌ها با باورها و رفتارهای سالم کنند. این روش می‌تواند به افراد کمک کند تا مهارت‌های مدیریت خشم و اغتنام را بهبود بخشند و راه‌های سالم‌تری برای برطرف کردن نیازهای جنسی خود پیدا کنند.
  • درمان دارویی: در برخی موارد، استفاده از داروها می‌تواند به کنترل میل جنسی و تکانش‌پذیری افراد مبتلا به مرده خواهی کمک کند. برخی از داروها مانند داروهای کنترل کننده سطح تستوسترون می‌توانند میل جنسی را کاهش داده و کنترل کننده‌ای بر رفتارهای Necrophilia باشند. اما استفاده از داروها باید تحت نظر یک پزشک متخصص صورت گیرد و با دقت و بازخورد مداوم نسبت به تاثیرات و عوارض جانبی آن‌ها رصد شود.

درمان نکروفیلیا

در هر صورت، مهم است که درمان مرده خواهی توسط متخصصان سلامت روان، مانند روانپزشکان و روانشناسان متخصص در این حوزه، انجام شود.

آن‌ها می‌توانند به افراد مبتلا به نکروفیلیا کمک کنند تا رفتارهای ناسالم خود را کنترل کنند و راه‌های سالم‌تری برای برطرف کردن نیازهای جنسی خود پیدا کنند. در صورت نیاز می‌توانید با کارشناسان خبره در کلینیک روانشناسی راه آرامش در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

نکروفیلیا چیست؟

این مطلب را هم بخوانید:
افسردگی ماژور و مینور چیست و روش‌های درمان آن کدام‌اند؟

نکروفیلیا یا مرده‌خواهی، جرمیست که در آن فرد جنسیت خود را با جسد یا بازمانده‌های مرده برقرار می‌کند.

چه عللی باعث بروز نکروفیلیا می‌شود؟

علل مرده خواهی همچون عوامل روانی، تجربه‌های زندگی، اختلالات جنسی، و اختلالات عصبی می‌تواند نقش داشته باشند.

آیا نکروفیلیا قابل درمان است؟

بله، درمان مرده خواهی شامل رواندرمانی و درمان دارویی است و می‌تواند به کنترل رفتارهای ناسالم افراد مبتلا کمک کند.

آیا افراد مبتلا به Necrophilia معمولاً به متخصص سلامت روان مراجعه می‌کنند؟

بیشتر افراد مبتلا به نکروفیلیا به دلیل ترس از دستگیری یا شرم و خجالت، از مشاوره متخصص سلامت روان صرف نظر می‌کنند و تا زمان ارتکاب جرم شناسایی نمی‌شوند.

آیا درمان نکروفیلیا می‌تواند بهبودی را به افراد مبتلا بیاورد؟

با درمان مناسب، افراد مبتلا به مرده خواهی Necrophilia می‌توانند رفتارهای ناسالم خود را کنترل کرده و راه‌های سالم‌تری برای برطرف کردن نیازهای جنسی خود پیدا کنند، اما درمان کامل و تضمینی در مورد مرده خواهی وجود ندارد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]

آخرین نوشته ها

مشاوره فردی و خودشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *