بنر متحرک سایت

اروتومانیا چیست و راه های تشخیص و درمان آن چگونه است

اروتومانیا

اروتومانیا چیست؟

اروتومانیا (Erotomania) یک بیماری نادر سلامت روانی است که زمانی اتفاق می‌افتد که فردی به این فکر کند که فرد دیگری به شدت عاشق اوست. فرد مقابل ممکن است یک فرد مشهور، ثروتمند یا دارای موقعیت اجتماعی بالا باشد. اروتومانیا به عنوان سندرم دکلرامبو نیز شناخته می‌شود.

این تثبیت در مورد دوست داشتن توسط طرف مقابل، توهم تلقی می‌شود زیرا بر اساس واقعیت نیست. در بیشتر موارد، فرد حتی با فردی که به او تثبیت شده است، ملاقات نکرده است.

اروتومانیا چیست

برخی از افراد مبتلا به اروتومانیا ممکن است بر این باور باشند که غریبه‌ای که به تازگی با آنها آشنا شده‌اند عاشق آنها است.

فرد مبتلا به این وضعیت ممکن است بر این باور باشد که طرف مقابل در حال تلاش برای ارسال پیام‌های مخفیانه برای آنها است. آنها می‌توانند باور کنند که این از طریق اخبار یا افکار (که تله پاتی نیز نامیده می‌شود) اتفاق می‌افتد.

آن‌ها ممکن است علی‌رغم فقدان شواهد دال بر صحت این موضوع، غیرممکن باشند که از این باور که طرف مقابلشان را دوست دارد، دست بکشند. Erotomania می‌تواند با سایر شرایط سلامت روان که شامل هذیان یا رفتارهای شیدایی است، مرتبط باشد. در ادامه این مقاله از کلینیک روانشناسی راه آرامش با همراه باشید تا بیشتر با این موضع آشنا شوید.

علائم اروتومانیا

علامت اصلی این باور نادرست است که فردی عمیقاً یا با وسواس عاشق اوست. اغلب هیچ مدرکی دال بر عشق طرف مقابل وجود ندارد. ممکن است شخص دیگر حتی از وجود فرد مبتلا به Erotomania آگاه نباشد.

فرد مبتلا به اروتومانیا ممکن است دائماً در مورد شخص دیگر صحبت کند. همچنین ممکن است در تلاش برای ملاقات یا برقراری ارتباط با این فرد وسواس داشته باشند تا بتوانند با هم باشند.

این مطلب را هم بخوانید:
دلایل تیک در کوکان چیست؟

علائم اروتومانیا

علائم رایج عبارت‌اند از:

  • مصرف وسواس گونه رسانه‌های مرتبط با شخص مقابل اگر یک فرد مشهور یا چهره عمومی باشد
  • به طور مداوم نامه، ایمیل یا هدایایی برای طرف مقابل می‌فرستد
  • به طور مداوم با طرف مقابل تماس تلفنی برقرار می‌کند
  • متقاعد شدن به اینکه طرف مقابل سعی دارد مخفیانه از طریق نگاه‌ها، حرکات یا پیام‌های رمزگذاری شده در اخبار، برنامه‌های تلویزیونی، فیلم‌ها یا رسانه‌های اجتماعی ارتباط برقرار کند.
  • ایجاد موقعیت‌های پیچیده اما کاذب که در آن شخص مقابل آنها را تعقیب می‌کند، آنها را تعقیب می‌کند یا سعی می‌کند با آنها در تماس باشد.
  • احساس حسادت به دلیل این باور که طرف مقابل ممکن است با «عاشقان» دیگر در تماس باشد یا ممکن است وفادار نباشد.
  • آزار و اذیت طرف مقابل در ملأ عام، گاهی تا حد توبیخ یا دستگیری توسط مجریان قانون
  • از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی غیر از صحبت در مورد شخص مقابل یا انجام فعالیت‌های مرتبط با آنها

وقفه‌های روانی در اروتومانیا

اروتومانیا ممکن است در یک دوره زمانی طولانی یا فقط در دوره‌های کوتاهی به نام وقفه‌های روانی رخ دهد. وقفه‌های روانی یکی از علائم رایج سایر بیماری‌های روانی است.

آنها شامل بدتر شدن ناگهانی هذیان‌ها یا سایر ویژگی‌های روان پریشی هستند. آنها ممکن است در اختلالاتی مانند اسکیزوفرنی، اختلال اسکیزوافکتیو و اختلال دوقطبی رخ دهند.

وقفه‌های روانی در اروتومانیا

سایر علائم شیدایی اختلال دوقطبی عبارت‌اند از:

  • داشتن مقدار غیرعادی انرژی
  • درگیر شدن در فعالیت‌های بیشتر از آنچه برای آن شخص معمول است
  • صحبت سریع در مورد بسیاری از موضوعات مختلف در مدت زمان کوتاه
  • داشتن افکار زیاد در مدت زمان کوتاه (معروف به افکار مسابقه‌ای)
  • نشان دادن رفتارهای مخاطره‌آمیز، مانند صرف پول زیاد در یک زمان یا رانندگی بی احتیاطی
این مطلب را هم بخوانید:
آیا بزرگسالان می‌توانند ترومای دوران کودکی را درمان کنند؟

رفتار

درمان اروتومانیا معمولاً به روان پریشی یا علائم هذیان می‌پردازد. درمانگر شما ممکن است قبل از تشخیص این بیماری شما را از طریق مشاوره یا روان درمانی راهنمایی کند.

داروهای آنتی سایکوتیک کلاسیک (یا معمولی)، مانند پیموزاید، اغلب با موفقیت استفاده می‌شوند. داروهای ضد روان پریشی غیر سنتی (یا غیر معمول) مانند اولانزاپین، ریسپریدون و کلوزاپین نیز در کنار درمان یا مشاوره استفاده شده است.

اگر Erotomania ناشی از یک بیماری زمینه‌ای، مانند اختلال دوقطبی باشد، ممکن است از درمان‌هایی برای این بیماری استفاده شود. اختلال دوقطبی اغلب با تثبیت کننده‌های خلق و خو، مانند لیتیوم (لیتونیا) یا والپروئیک اسید (دپاکن) درمان می‌شود.

عوارض اروتومانیا

اروتومانیا می‌تواند باعث شود فردی رفتار پرخطر یا تهاجمی از خود نشان دهد. در برخی موارد، این رفتار باعث می‌شود که فرد به دلیل تعقیب یا آزار و اذیت دستگیر شود. در موارد نادر، Erotomania می‌تواند منجر به مرگ هر یک از افراد شود.

عوارض اروتومانیا

اروتومانیا اغلب با اختلال دوقطبی همراه است. همچنین با شرایط دیگری همراه است که عبارت‌اند از:

  • اختلال اضطراب
  • وابستگی به مواد مخدر یا الکل
  • اختلالات در خوردن، مانند پرخوری در حالت عصبی و یا بی اشتهایی
  • اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)

نتیجه گیری

اروتومانیا ممکن است فقط برای چند ساعت یا چند روز ادامه داشته باشد، اما اگر به دلیل یک بیماری زمینه‌ای سلامت روان باشد، می‌تواند ماه‌ها یا سال‌ها ادامه یابد.

اگر متوجه علائم Erotomania شدید، فوراً به دنبال کمک پزشکی یا درمانگر باشید. درمان اروتومانی قبل از نشان دادن رفتار پرخطر یا پرخاشگرانه نسبت به افراد دیگر برای جلوگیری از مختل کردن این بیماری در زندگی آنها و زندگی شما بسیار مهم است.

این مطلب را هم بخوانید:
آنچه در مورد انتخاب روانشناس خوب باید بدانید

برای اطلاعات بیشتر، راهنمایی و مشاوره در این زمینه می‌توانید با کارشناسان ما در کلنیک روانشناسی راه آرامش در ارتباط باشید.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

آخرین نوشته ها

مشاوره فردی و خودشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *